Самопроголошена ЛНР почала «легалізацію» своєї «влади» з Алчевська

Читать на русском

У місті Алчевськ Луганської області бойовики терористичної організація «ЛНР» почали проводити свої місцеві вибори.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Роман Бочкала, передає «Слово і Діло».

«В Алчевську вже повним ходом йдуть вибори в органи влади самопроголошеної ЛНР. Мабуть, щоб зібрати максимальну явку, волевиявлетись дозволили протягом трьох днів», - написав Бочкала.

При цьому, як стверджують місцеві жителі, городяни на «вибори» йдуть в достатній кількості. «Ситуація сумна. З усіх, хто прийшов, половина точно ніяке «ленере» не підтримує. Сепари всіх вже дістали, але люди бояться не отримати «соціальну карту», - кажуть очевидці.

За їх словами, без так званої «соціальної картки», «як сепари кажуть, меддопомогу безкоштовну не отримаєш, гуманітарку не отримаєш, пенсію та інше не отримаєш».

«А дають карту на виборчих дільницях. Ось люди і йдуть», - резюмував співрозмовник журналіста.

Нагадаємо, що відповідно до закону про особливий статус територій Донбасу в зоні антитерористичної операції, вибори в місцеві структури влади на окупованих бойовиками «ДНР» і «ЛНР» територіях повинні були відбутися 7 грудня. Однак, незважаючи на досягнуті домовленості, керівництво самопроголошених республік вирішило провести «вибори» 2 листопада.

В свою чергу Президент України Петро Порошенко засудив це рішення, заявивши, що «другого листопада, під дулами автоматів хочуть продемонструвати фейкове волевиявлення». Глава держави також переконаний, що псевдовибори терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» 2 листопада ставлять під загрозу весь мирний процес в Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: