Із зони АТО евакуйовані вже дев'ять університетів

Читать на русском

В Міністерстві освіти України повідомили, що вже дев'ять українських університетів покинули підконтрольну терористам територію, переїхавши в інші міста, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на ЦензорНЕТ.

Зону АТО покинули такі українські вузи: Донецький національний технічний університет;Донецький національний університет; Донецький національний університет економіки і торгівлі імені М.Туган-Барановського; Донецький юридичний інститут МВС; Луганський національний університет імені Тараса Шевченка; Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля; Луганський державний університет внутрішніх справ; Луганський національний аграрний університет; Луганський державний медичний університет.

Також, зазначається, що ті вузи, які залишилися на окупованій території, не зможуть видавати випускникам українські дипломи, так як на особу факт окупації з боку бойовиків і російських військ.

У міністерстві освіти також визнали, що не можуть вирішити проблему випускників, чиї документи залишилися на зайнятих бойовиками територіях.

Читайте також: Самопроголошена ЛНР почала «легалізацію» своєї «влади» з Алчевська

Водночас, через численні звернення студентів з Луганської та Донецької областей, відомство розробило максимально спрощену систему переводу в інший вуз. Студенту достатньо мати при собі документ що посвідчує особу, запевняють в міністерстві.

Нагадаємо, що в Міносвіти повідомили, що дипломи, видані в «ДНР» або «ЛНР», визнаватися не будуть.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: