В ЛНР і ДНР почалося голосування на виборах

Читать на русском

2 листопада 2014 о 8 ранку відкрилися виборчі дільниці на території Луганської Народної Республіки та почалося голосування виборців.

Про це «Слово і Діло» дізналося з повідомлення прес-центру «ЛНР».

«Всього відкрилося 102 виборчі дільниці, в числі яких 4 мобільних виборчих ділянки та 3 - розташовані на території Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Київська влада повідомила, що вважає вибори незаконними. Петро Порошенко заявив, що псевдовибори терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» 2 листопада ставлять під загрозу весь мирний процес в Донбасі.

В ЄС також, стверджують, що дані вибори суперечать «мінським домовленостям» по врегулюванню ситуації на Донбасі, і відмовляються визнавати їх результати. Крім того, США заявили, що не визнають результати виборів в «ДНР» і «ЛНР».

У той же час у Москві заявляють про готовність визнати результати цих виборів.

Читайте також: У ЦВК перевірять, чи законно в Дніпродзержинську переміг кандидат від БПП

Нагадаємо, що відповідно до закону про особливий статус територій Донбасу в зоні АТО, вибори в місцеві структури влади на окупованих бойовиками «ДНР» і «ЛНР» територіях повинні були відбутися 7 грудня. Однак, незважаючи на досягнуті домовленості, керівництво самопроголошених республік все ж вирішило провести «вибори» 2 листопада.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: