У ЦВК перевірять, чи законно в Дніпродзержинську переміг кандидат від БПП

Читать на русском

Центральна виборча комісія має намір до 3 листопада перерахувати голоси на п'яти ділянках 30-го округу в Дніпродзержинську Дніпропетровської області, де попередньо переміг кандидат від «Блоку Петра Порошенка» Олександр Дубінін.

Про це повідомила прес-служба ЦВК, інформує «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

Зокрема, самовисуванець Олег Зорохольський, що став другим на окрузі, заявив, що дані протоколів, якими він володіє і які введені в систему «Вибори», відрізняються.

Він стверджує, що у нього вкрали 994 голоси, а Дубініну - додали 997. Розрив між першим і другим місцем склав усього 61 голос.

В свою чергу Центральна виборча комісія вирішила перевірити цю інформацію. Для цього комісія звернулася до Генеральної прокуратури та передала їй копії заяв Захорольського, а також примірники всіх протоколів дільниць і окружкому №30 для перевірки.

«Є всі ознаки стверджувати, що було скоєно злочин в цьому окрузі при встановленні підсумків голосування. Навіть швидкий аналіз тих відомостей, які внесені в систему «Вибори», невідповідність певних цифр загальної тенденції вказує на те, що вони стали об'єктом маніпуляцій з чиєїсь сторони», - заявила заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко.

Нагадаємо, незважаючи на обіцянку глави ЦВК Михайла Охендовського, Центральна виборча комісія досі не надала попередні дані про результати голосування на позачергових парламентських виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: