ЦВК пропонує Верховній Раді провести довибори

Читать на русском

Глава Центральної виборчої комісії заявляє, що рішення про довибори на Донбасі залишається за новою Верховною Радою.

Таку заяву Михайло Охендовський зробив під час брифінгу у неділю, 26 жовтня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«ЦВК зможе своїм рішенням встановити факт того, що голосування в окремих виборчих округах не відбулися, проте, на жаль, це рішення ЦВК не зможе стати підставою для призначення повторних виборів народних депутатів у цих округах», - сказав він.

І додав, що сподівається, що новообраний парламент внесе такі зміни, «і такі вибори в 15 округах Донецької та Луганської областей будуть проведені, як тільки там буде відновлено конституційний лад, тільки-но в цих округах зможуть бути гарантовані виборчі права громадян України».

За інформацією Охендовського, ЦВК розробила спеціальний законопроект, який дав би змогу провести позачергові парламентські вибори і на території Криму і Севастополя, однак цей законопроект не був розглянутий і ухвалений Верховною Радою.

Наприкінці, глава Центрвиборчкому висловив сподівання, що в майбутньому відповідні законодавчі акти буде ухвалено.

«І майбутня Верховна Рада працюватиме у складі 450 народних депутатів, як це передбачено Конституцією», - підсумував Михайло Охендовський.

Нагадаємо, за інформацією спостерігачів Комітету виборців України і «Опори» на позачергових виборах до Верховної Ради зможуть проголосувати лише 42% виборців на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: