Обіцяного оновлення ліфтового господарства чекати не слід

Читать на русском

Цього року Олександр Попов обіцяв реалізувати в столиці масштабну програму з оновлення ліфтового господарства. Очільник Мінрегіонрозвитку Геннадій Темник планував протягом 2013-2014 рр. замінити та відремонтувати близько 5 тис. ліфтів.

Однак в поточному році ні в столиці, ні по Україні в цілому обіцяного оновлення ліфтового господарства чекати не слід. Причина - відсутність фінансування. Про це повідомляє портал «Слово і Діло».

Київ

Про масштабну заміну ліфтів в столиці Олександр Попов заявив наприкінці 2012 року. За його словами, протягом поточного року планувалося замінити близько 1 тис. ліфтових кабін. Залучати необхідні ресурси обіцяли навіть за рахунок коштів Кіотського протоколу. Проте на практиці реалізувати заплановане міським керманичами виявилося не під силу.

8 жовтня ц.р. керівник державної інспекції ТУ Держгірпромнагляду в Києві та Київській області Олексій Степаненко в коментарі телеканалу НТН повідомив, що протягом останніх трьох років в Києві встановлено лише 300 підйомників.

Зазначимо, що минулого року Олександр Попов обіцяв замінити або модернізувати в столиці 324 ліфти. Натомість було відреконструйовано лише 159 підйомників, про заміну ліфтів взагалі мова не йшла.

Отож плани із заміни застарілих підйомників в столиці провалюються з року в рік.

Горлівка

Показовим прикладом з невиконання ліфтових обіцянок може слугувати й ситуація з будинком у Горлівці на Донеччині, де проживає дівчинка, хвора на ДЦП. На початку літа ц.р. прем’єр-міністр Микола Азаров особисто пообіцяв, що в будинку обов’язково буде  встановлено новий ліфт.

Однак станом на початок жовтня обіцянку досі не виконано. Майже все літо дівчинка просиділа в квартирі.

Україна

На початку червня ц.р. міністр ЖКГ Геннадій Темник заявляв, що вже незабаром в Україні розпочнеться масштабна програма з оновлення ліфтів. За його словами, протягом 2013-2014 рр. відомство планує замінити близько 4 тис. ліфтів, модернізувати 750 та капітально відремонтувати ще близько 500 підйомників. На ці заходи планувалося направити 2 млрд. грн., 0,5 млрд. грн. з них - у поточному році.

В цілому чиновник обіцяє рано чи пізно відновити абсолютно всі непрацюючі ліфти в Україні та модернізувати застарілі.

Тим не менше, з часу оголошення вражаючих намірів модернізації ліфтового господарства еі міністерство, ні уряд не повідомляли про будь-які практичні кроки в напрямку реалізації поставлених завдань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: