Лукашенко зрозумів і пробачив Україну

Читать на русском

Президент Білорусії Олександр Лукашенко впевнений, що для ефективної співпраці між Україною та країнами Митного союзу після підписання Україною угоди про асоціацію с ЄС будуть розроблені відповідні механізми.

Про це він сказав під час зустрічі з прем’єр-міністром Миколою Азаровим, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

«Нутром я з Україною, і ми обов’язково знайдемо формулу, щоб працювати разом. Ми хочемо, щоб Україна була не тільки поруч, але в середині інтеграційних процесів, які відбуваються в ЄЕП», - зазначив білоруський президент.

В то же час, Лукашенко підкреслив, що підписання угоди про асоціацію є суверенним рішенням, і інші країни повинні його прийняти, продовжуючи свою співпрацю з Україною.

Тим часом Микола Азаров заявив, що для України однаково важлива як співпраця з ЄС, так і з країнами Митного союзу.

«Для нас важливе створення зони вільної торгівлі з ЄС, і настільки ж важлива подальша співпраця з країнами Єдиного економічного простору. І Україна готова знайти механізми співпраці», - резюмував прем’єр.

Як повідомлялося, 2 жовтня 2013 року Микола Азаров заявив, що всі виключення та обмеження щодо України в рамках функціонування зони вільної торгівлі з СНД буде ліквідовано.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр Сергій Арбузов 22 травня 2013 року пообіцяв вирішити всі проблеми українських експортерів в Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: