Тижневий дайджест станом на 7 жовтня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано 83 нових обіцянки від представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур – прем’єр-міністр Микола Азаров, міністр соціальної політики Наталія Королевська та голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов.

Прем’єр-міністр Микола Азаров минулого тижня оголосив рамки проведення освітньої реформи в середній школі. Зокрема, він запевнив, що в 2015/2016 навчальному році завершиться перехід початкової школи на новий зміст навчання, а з 1 вересня 2018 року почнеться перехід загальноосвітніх навчальних закладів на профільне навчання.

Також Микола Азаров повідомив, що уряд докладе максиму зусиль, аби скасувати всі виключення і обмеження в рамках функціонування зони вільної торгівлі між Україною та СНД.

Міністр соціальної політики Наталія Королевська минулого тижня запевнила, що з наступного року жодна здорова дитина не потрапить до інтернатних закладів, а до 2020 року всім українським дітям-сиротам знайдуть родину.

Суттєво поліпшити умови проживання сиріт Наталія Королевська планує завдяки розбудові дитбудинків сімейного типу. Так, до кінця поточного року в Україні має відкритись 30 подібних закладів.

Очільник КМДА Олександр Попов пообіцяв, що наступного року в Києві відкриється другий перинатальний центр, а загалом в столиці створять три подібних заклади.

Міський керманич також пообіцяв провести акцію із залучення позабюджетних коштів на виплату додаткової допомоги ветеранам-визволителям Києва та реконструювати наступного року проспект Перемоги (в частині від Кільцевої дороги до Повітрофлотського мосту).

Протягом минулого тижня 22 обіцянки отримали статус «Виконано» та 26 – «Не виконано».

Статус «Не виконано» отримали низка важливих обіцянок. Зокрема, досі не проведено реформування «Нафтогазу», не прийняті всі необхідні євроінтеграційні закони, не створено єдиний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов, не знайдено кредиторів для модернізації української ГТС тощо.

Серед позитивних зрушень слід відзначити вчасний початок опалювального сезону та виконання запланованих обсягів ремонтних робіт на об’єктах ЖКГ. Також слід згадати, що Вінниччина першою в Україні завершила облаштування внутрішніх санвузлів у всіх школах області.

Станом на 7.10.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 1039 персон і 16275 обіцянок, з них 10010 в процесі, 2809 виконаних і 2849 невиконаних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: