Ярема недопрацював: ГПУ спіймала на шахрайстві свого ж прокурора

Читать на русском

Генеральна прокуратура України спільно зі співробітниками ГУБОЗ МВС України задокументувала злочинну діяльність старшого прокурора відділу центрального апарату ГПУ.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

Зокрема, було встановлено, що вказаний співробітник, за попередньою змовою з цивільною особою, в період серпня-жовтня 2014 року шляхом шахрайства заволодів грошовими коштами приватного підприємця в особливо великих розмірах на суму 2 млн 212 тис грн під виглядом підбурювання до дачі неправомірної вигоди за повернення вилученої в ході обшуку побутової техніки та закриття кримінального провадження службовими особами Державної фіскальної служби України стосовно вказаного підприємця.

У зв'язку з цим вказаному співробітнику ГПУ було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, а 15 жовтня ухвалою слідчого судді було обрано запобіжний захід - утримання під вартою з альтернативною заставою в сумі 360 тис грн.

«Даний співробітник був відсторонений від посади старшого прокурора відділу центрального апарату Генеральної прокуратури України», - сказано в повідомленні.

У прес-службі ГПУ також повідомили, що в даний час проводяться процесуальні дії, спрямовані на встановлення фактичних обставин скоєних кримінальних злочинів, в тому числі досліджуються обставини щодо ймовірної причетності службових осіб Державної фіскальної служби України до їх вчинення.

Читайте також: Яремі ще далеко до рівня Пшонки і Махніцького

Нагадаємо, місяць тому, під час розширеного засідання колегії Генеральної прокуратури України генпрокурор Віталій Ярема заявив, що ГПУ оновила 3/4 складу свого центрального апарату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: