Фіскали забули про скорочення податків?

Читать на русском

Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус ще 11 квітня 2014 повідомив про намір скоротити кількість податків з 20 до близько 10, і не виконав свою обіцянку.

«Нас чекає велика робота по створенню нового Податкового кодексу, за якою стоїть стратегічна зміну податкової системи і міжвідомчі реформи. ...Від нового Податкового кодексу варто очікувати спрощення податкової системи. Ми повинні замість 20-ти діючих податків залишити близько 10-ти», - повідомив Ігор Білоус на зустрічі з членами Європейської бізнес асоціації, передає «Слово і Діло», з посиланням на «Ліга. Фінанси».

Але станом на 17 жовтня 2014 діє колишній Податковий кодекс України від 02.12.2010 № 2755-VI.

Як повідомила сьогодні прес-служба ДФС, виконавча влада не ризикнула вдатися до радикальних реформ, включаючи значне скорочення бюджетних доходів і витрат, а законодавча - взагалі виявилася неготовою до будь-яких змін. 

«Хочу вірити: якщо не нинішній склад, то хоча б наступний - буде готовий до реальних реформ. Гірше в цій ситуації - не міняти нічого», - сказав голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» проаналізувало як парламентські партії виконували власні обіцянки в сфері реформування податкової системи.

Всього у Ігоря Білоуса 19 обіцянок, жодна з яких поки що не виконана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: