Медики виявили, що цього року українців коситимуть три штами грипу

Читать на русском

Перший заступник голови Держсанепідслужби Олександр Кравчук заявив, що протягом епідемічного сезону 2013-2014 років в Україні циркулюватимуть три штами збудників грипу.

Про це він сказав на засіданні колегії Міністерства охорони здоров’я, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу МОЗ.

«Це A / California / 7 / 2009 (H1N1) - pdm09, A / H3N2 / Victoria / 361 / 2011b, B / Massachusetts / 2 / 2012», - повідомив чиновник.

В той же час, зі слів Кравчука, наразі динаміка захворюваності на грип знаходиться у межах норми  і в жодному місті загрози виникнення епідемії поки не існує.

В свою чергу голова Держлікслужби Олексій Соловйов на засіданні колегії заявив, що на складах зараз перебувають 6,5 млн. упаковок ліків проти ГРВІ, а до кінця 2013 року кількість ліків на складах зросте на 20 млн.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов обіцяв вирішити проблему забезпечення жителів столиці вакцинами проти грипу взимку 2011-2012 років, але його обіцянка виконана не була.

Ще будучи на посаді секретаря Ради нацбезпеки і оборони Раїса Богатирьова обіцяла з 2010 року ввести безкоштовну вакцинацію від сезонного грипу, але ця обіцянка також не справдилась.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: