Проскуряков запускає першу програму з утилізації батарейок

Читать на русском

В Міністерстві екології та природних ресурсів України анонсували початок реалізації національної програми зі збору та утилізації відпрацьованих батарейок «Викидай правильно!».

Про це повідомляє портал «Слово і діло» з посиланням на прес-службу Міністерства.

Згідно з повідомленням, 8 жовтня на прес-конференції з нагоди старту Програми за участю міністра екології Олега Проскурякова відпрацьованими батарейками заповнять перший спеціалізований контейнер. Також будуть оголошені деталі співпраці Міністерства з компанією «МТС Україна» щодо реалізації згаданої Програми.

Нагадаємо, раніше Олег Проскуряков заявляв, що ввірене йому відомство планує розробити та реалізувати декілька програм з утилізації батарейок.

Так, в Україні знаходиться один з трьох заводів для переробки відпрацьованих батарейок на всю Європу  - львівський «Аргентум». Однак, якщо в європейських країнах утилізують від 40 до 85% батарейок, то український завод простоює через відсутність сировини.

Зауважимо, що обіцянки щодо правильної утилізації батарейок серед українських політиків нечисленні. За даними системи «Слово і діло», облаштувати пункт з прийому використаних батарейок обіцяв лише губернатор Чернівецької області Михайло Папієв.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: