В завтрашній день Кличко увійде з новою невиконаною обіцянкою

Читать на русском

Міський голова Києва і за сумісництвом голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко так і не зміг об'єднати дві головні столичні посади.

Нагадаємо, будучи кандидатом в мери Києва, лідер «УДАРу» і перший номер пропрезидентської партії «Блок Петра Порошенка» заявив про необхідність об'єднання посад голови КМДА і мера столиці.

«Кияни дають меру повноваження відстоювати їх права, і він (мер - Ред.) повинен мати важелі впливу. З нинішніми повноваженнями це неможливо. Тому ми повинні повернутися до об'єднання посад», - заявив Кличко 20 травня.

Через тиждень законопроект про відновлення ефективного функціонування столиці України - міста Києва (№ 4939), яким, серед іншого, передбачено об'єднання посад голови КМДА і мера столиці вніс на розгляд Верховної Ради «ударівець» Валерій Карпунцов. Проте 3 червня парламент не підтримав проект закону про об'єднання посад мера столиці і голови КМДА.

Через два дні - 5 червня - Київський тервиборчком зареєстрував Кличка офіційно обраним мером Києва, а 25 червня Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Кличка головою Київської міськдержадміністрації.

Всього в системі «Слово і Діло» зареєстровано 240 обіцянок Віталія Кличка, 52 з яких він виконав, а 27 - провалив. Ще 161 заява міського голови Києва знаходиться в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: