Відсьогодні Кличко – мер Києва

Читать на русском

Лідер партїї "УДАР" та переможець місцевих виборів у столиці Віталій Кличко офіційно оголошений мером Києва.

Сьогодні новий голова столиці офіційно прийняв присягу перед депутатами Київради, пише «Слово і Діло».

Кільома годинами раніше Верховна Рада проголосувала за позбавлення Віталія Кличка мандата народного депутата у зв'язку з обранням його на посаду міського голови столиці.

Одразу після цього Київський тервиборчком зареєстрував Кличка офіційно обраним мером Києва.

Присягу на вірність киянам Віталій Кличко прийняв на першому засіданні Київської міської ради 7-го скликання. На цьому ж засіданні свої депутатські посвідчення отримали і 120 обранців, яким кияни довірили управління містом на виборах 25 травня. На засіданні також були присутні 16 членів Київської територіальної виборчої комісії та виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький.

Нагадаємо, 1 червня Віталій Кличко пообіцяв, що прийме присягу мера перед киянами. Тоді ж він заявив, що не розганятиме Євромайдан, однак звернувся до активістів із проханням звільнити приміщення КМДА, щоб дати можливість новообраній столичній владі ефективно працювати. Крім того, у зверненні до киян на першому за останні три місяці народному віче на Майдані Кличко запевнив, що перетворення влади в Україні ще не завершилися: на черзі дострокові вибори до парламенту.

Отже, на момент вступу на посаду міського голови Києва Віталій Кличко має 163 обіцянки, зареєстровані системою «Слово і Діло». 35 з них виконані. Нагадаємо, Кличко свого часу відмовився працювати в уряді за президентства Віктора Януковича та разом зі своїми соратниками домігся повернення Конституції зразка 2004 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: