«Свободівець» Мирний вважає напад на «Слово і Діло» провокацією

Читать на русском

Народний депутат, представник ВО «Свобода» Олександр Мирний заявив, що прибічники партії не причетні до нападу на активістів «Слова і Діла» 14 жовтня під стінами Верховної Ради.

Таку заяву він зробив, коментуючи «Слову і Ділу» інциндент, що стався сьогодні поблизу будівлі українського парламенту.

«Свободівці» на журналістів не нападають, – запевнив Мирний. – Рівно через 3 хвилини, коли почалися всі ці рухи, ми з Олегом Ярославовичем (Тягнибоком ред.) вийшли на вулицю, для того, щоб розібратися, що відбувається. З того, що я побачив, чітко було видно, що якісь незрозумілі люди дуже активно себе поводять, причому «свободівці» взяли їх у своє кільце».

Мирний вважає інциндент провокацією, мета якої – скомпрометувати його політичну силу. «Я впевнений, що це була провокація... не «свободцівці» це робили». Депутат також додав, що дії провокаторів були явно зрежисовані, тому що заворушення на площі перед парламентом почалися саме в той момент, коли депутати різко перестали голосувати за запропоновані «Свободою» законопроекти.

Нагадаємо, сьогодні невідомі люди з нашивками ВО «Свобода» напали на активістів громадського контролю «Слово і Діло», коли ті проводили мирну акцію протесту проти безвідовідальності депутатів парламенту VII скликання. Зокрема, нападники відібрали у журналістів проекту банер зі списком невиконаних обіцянок Олега Тягнибока.

Додамо, що колеги «Слова і Діла» з Dialog.ua зафіксували, як молодик із шевроном «Свободи» відбирає у активістів банер із зображенням Олега Тягнибока. Розбиратися у причинах інциденту тепер будуть правоохоронці.

Дивіться також: Депутатів змусили прозвітувати (ФОТОРЕПОРТАЖ)

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: