Аваков про заворушення біля ВР: потурань бардаку не буде

Читать на русском

За підсумками сьогоднішніх зіткнень під Верховною Радою правоохоронці затримали 37 учасників заворушень, які безпосередньо брали участь в бійках, кидали бруківку і вибухові пакети в людей та стріляли по вікнах Верховної Ради.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, пише «Слово і Діло».

«П'ятнадцять поранених міліціонерів, двоє важко: пробита голова бійця, розірвана вибуховим пакетом нога. За що?!! Яка така війна, яка причина додала 15 поранень бійцям?! Кому була вигідна буза під Радою, крім ворогів України?», - написав Аваков.

На думку глави МВС, ніяких причин влаштовувати бійку під Верховною Радою сьогодні не було, так як «останній день в парламенті був продуктивний як ніколи». «Проголосовано маса позитивних законів і стосовно антикорупційного законодавства, і щодо відповідальності з підкупу виборців.. Ан ні - бійка штурм, вибухові пакети», - обурився міністр.

Крім того, за словами Авакова, таким чином в Раді було зірвано голосування за закон, який дозволяє 50 тисячам військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО, голосувати на позачергових парламентських виборах.

«Підла і злочинна поведінка неприборканих радикалів. Гідна і осуду і реакції. Потурання бардаку не буде. Жалості і поблажок на мовляв ми «брати майданівці» - нуль. Тільки закон», - заявив міністр внутрішніх справ України.

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що незважаючи на дії груп агресивно налаштованих активістів, ситуацію під Верховною Радою України вдалося взяти під контроль. Він також повідомив про 50 затриманих активістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: