Королевська ощасливила підвищенням пенсії купку борців з імперіалізмом

Читать на русском

Уряд своєю постановою від 2 жовтня вніс зміни до постанови №656 від 28 липня 2010 року, підвищивши до 2 тис. 547,9 грн. мінімальний розмір пенсії учасникам бойових дій у війні 1945 року з Японією, котрим виповнилось 85 років.

Про це повідомила міністр соцполітики Наталія Королевська, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу міністерства.

«Сьогодні уряд … встановив соціальну справедливість по відношенню до учасників бойових дій з імперіалістичною Японією…. Відтепер їм… буде підвищено мінімальну пенсію до розміру мінімальної пенсійної виплати інвалідів війни І групи», - зазначила міністр.

Зі слів Королевської, відповідні зміни були внесені на виконання указу Президента про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці перемоги у ВВВ.

Наразі в Україні проживають 1102 інваліди війни ІІ-ІІІ груп та учасники бойових дій у війні 1945 року з Японією, котрим виповнилося 85 років.

Нагадаємо, 25 вересня 2013 року Королевська пообіцяла запустити механізм виплати пенсій усім громадянам України, які постійно проживають за кордоном.

Раніше Президент Віктор Янукович виконав свою обіцянку щодо підвищення розміру пенсії учасникам бойових дій та інвалідам ВВВ до 2548 грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: