Парубій: мирний план тільки провокує терористів

Читать на русском

Екс-секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій вважає, що передбачене мінськими домовленностями відведення важкої зброї на 15-кілометрову відстань в зоні АТО зумовить більш активні атаки терористів.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу «Фокус», передає «Слово і Діло».

Колишній секретар РНБО вважає очевидним той факт, що сепаратисти використовують перемир'я, щоб захопити стратегічно важливі об'єкти.

«Два тижні назад я знав, куди будуть бити бойовики. Це порт Маріуполя, тому що в Новоазовську немає самодостатнього порту, аеропорт Донецьк і Дебальцеве – ключова залізнична й авторозв’язка. Зараз терористи роблять усе для захоплення цих позицій», - стверджує Парубій, і додає: відведення артилерії неодмінно спровокує бойовиків на активніші дії.

Кандидат у депутати переконаний: виконувати мінські домовленості в односторонньому порядку Україна не повинна в жодному разі. Навпаки, Київ має використати цей період для підготовки вирішального наступу: «Зараз самий час для перегрупування й нарощування сил. Усі, хто думає, що нова політика Путіна в Донбасі – це мир, помиляються».

Читайте також: Особливий статус та місцеві вибори на Донбасі. Про що домовилися в Мінську

У протоколі, підписаному за результатами мінських переговорів, йшлося про припинення вогню та утворення буферної зони на межі територій, контрольованих сепаратистами та силами АТО. Окреслити межі цієї зони та здійснювати спостереження за нею сторонам допомагає ОБСЄ, що почала свою роботу в Маріуполі 4 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: