З Європи розгледіли прогрес України в боротьбі зі СНІДом

Читать на русском

Директор Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Марк Дайбл вважає, що Україна демонструє значний прогрес у протидії захворюванню на ВІЛ/СНІД.

Про це він сказав 2 жовтня під час зустрічі з віце-прем'єром Костянтином Грищенком в Женеві, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу віце-прем'єра.

«Україна - одна з небагатьох країн регіону, яка досягла значного прогресу у протидії ВІЛ/СНІД і ми б хотіли, щоб вона була прикладом для інших» , - заявив Дайбл.

Грищенко і Дайбл обговорили на зустрічі низку питань, зокрема - перспективу реалізації Україною Грантової угоди з Глобальним фондом.

Український віце-прем'єр також подякував Глобальному фонду за надану у боротьбі зі СНІДом і туберкульозом допомогу, і зазначив, що позитивних результатів у цьому напрямку вдалося досягти, в тому числі, завдяки співпраці з фондом.

Нагадаємо, 29 травня 2013 року міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова запевнила, що в поточному році охоплення хворих на ВІЛ/СНІД антиретровірусною терапією збільшиться на 10 тис. осіб.

Раніше Богатирьова обіцяла, що в 2012 році уряд забезпечить лікуванням всіх хворих на ВІЛ-інфекцію або СНІД, які потребують цього, але цю обіцянку виконано не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: