МОЗ: В Антимонопольному комітеті «зависли» півмільярда бюджетних коштів

Читать на русском

Через скарги учасників фармацевтичного ринку Антимонопольний комітет заблокував 500 млн. грн, що були виділені з державного бюджету на закупівлю медичних препаратів.

АМКУ вивчає прозорість проведення тендерів на держзакупівлю медпрепаратів і через це МОЗ не має можливості скористатися приблизно 500 миллионами грн бюджетних коштів, пояснив журналістам в. о. міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець, передає кореспондент «Слова і Діла».

Разом з тим, в. о. міністра запевняє, що за результатами роботи Мусія ця цифра була майже втричі більшою.

«Тільки на 1 млрд 400 млн грн було заблоковано торги в Антимонопольному комітеті. Ніхто нічого не робив для того, щоб належним чином це розблокувати... На сьогоднішній день уже укладено договорів на 430 млн грн, на 100 млн — знаходяться на підписанні. В процесі здійснення процедури закупівлі знаходиться 870 млн грн. 500 мільйонів зараз заблоковано в Антимонопольному комітеті», - доповів очільник МОЗу.

Читайте також: ВООЗ виділила Україні понад 3,3 млн дол. на закупівлю неросійських вакцин

Лазоришинець пообіцяв, що ліки, тендерні угоди по яких уже укладено, надійдуть до лікарень вже за 2-3 тижні. Він також заявив, що Міністерство охорони здоров'я сприятиме тому, аби розгляд скарг щодо цього питання в АМКУ відбувався у відкритому режимі.

Як відомо, замість звільнених заступників відстороненого міністра охорони охорони здоров'я Олега Мусія Кабінет міністрів призначив на ці посади Євгена Мороза і Олену Терещенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: