ВООЗ виділила Україні понад 3,3 млн дол. на закупівлю неросійських вакцин

Читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я закупить на світовому ринку для українських дітей вакцин на 3 млн канадських доларів (3,36 млн дол. США).

Перемовини щодо такої допомоги завершилися минулого тижня, розповіла заступник міністра охорони здоров'я Альона Терещенко, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

«Завершилися перемовини зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я щодо допомоги з закупівлі для українських дітей вакцин на світовому ринку. Для України Всесвітня організація охорони здоров'я знайшла 3 млн канадських доларів для закупівлі найбільш критичних вакцин», - прокоментувала ситуацію Терещенко.

Вона також наголосила, що постачання в Україну вакцин припинилося ще й тому, що переважна їх кількість, що раніше використовувалися в системі охорони здоров'я — російського виробництва. Наразі є широкий перелік препаратів неросійського виробництва, які мають відповідну сертифікацію і саме з їх числа будуть проведені відповідні закупівлі ВООЗ, запевнила Терещенко.

Нагадаємо, 12 серпня 2014 року Марія Іонова пообіцяла, що керівництво МОЗ понесе політичну відповідальність за ймовірний зрив процесу імунізації та відсутність вакцин у закладах охорони здоров’я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: