Бізнесмена Таруту може замінити генерал Ющенка

Читать на русском

Найбільш імовірною кандидатурою на пост губернатора Донецької області є генерал Олександр Кіхтенко.

Про це ZN.UA стало відомо з власних джерел, передає «Слово і Діло».

Олександр Тимофійович Кіхтенко є першим номером в партії «Сила і честь», голова якої - Ігор Смешко - напередодні був призначений радником Порошенка і головою комітету з питань розвідки при Президенті.

З 2001 року Кіхтенко став першим заступником командувача Внутрішніми військами України - начальником штабу Внутрішніх військ. З лютого 2005 року - командувач Внутрішніми військами України, генерал-полковник (березень 2006).

Також в квітні 2007 року він був введений в число членів Ради національної безпеки і оборони України. Військове звання «генерал армії» присвоєно указом екс-президента України Віктора Ющенка від 23 серпня 2008 року. Варто відзначити, що в тому ж 2008 році командувач Внутрішніми військами Олександр Кіхтенко був прихильником ідеї створення в Україні Національної гвардії.

Раніше лідер пропрезидентської партії «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що Президент України збирається найближчим часом призначити нового губернатора Донецької області, однак назвати прізвища можливих кандидатів на цю посаду відмовився.

Чинний голова ДонОДА Сергій Тарута керує областю з 2 березня 2014 року. Як відомо, 17 вересня Тарута розкритикував президентський закон про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей, заявивши, що він не дає Україні гарантій припинення конфлікту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: