Міліція не хоче повертатися на стадіони

Читать на русском

Міністерство внутрішніх справ вважає недоцільним перебування співробітників міліції на стадіонах під час проведення футбольних матчів.

Таку заяву в МВС зробили, коментуючи інформацію ЗМІ про можливе залучення міліції для охорони порядку безпосередньо на стадіонах, передає «Слово і діло» з посиланням на повідомлення УЗГ МВС України.

«Сьогодні немає потреби повертатися до старої моделі забезпечення громадського порядку під час матчів та перекладати відповідальність на міліцію, адже сам факт присутності в чаші стадіону правоохоронця у формі може в одних уболівальників створювати дискомфорт, а інших – провокувати на агресію», - зазначається в повідомленні.

В МВС нагадують, що відповідно до прийнятого у липні 2011 року Закону «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів», відповідальність за забезпечення порядку на трибунах стадіону несе організатор матчу та клуб, що є звичайною практикою для більшості європейських країн.

В той же час, відповідно до затвердженого урядом Порядку організації робіт із забезпечення громадського порядку та громадської безпеки під час проведення футбольних матчів від 25 квітня 2012 року, працівники міліції реагують на протиправні дії вболівальників на трибунах стадіону в разі офіційного звернення організаторів матчу і неможливості припинення безпорядків силами обслуговуючого персоналу.

«Завдяки такому розподілу відповідальності міліція має можливість залучати достатню кількість особового складу по всій території населеного пункту, а не концентрувати їх на стадіоні та поблизу нього. Робота за новим законодавством цілком виправдала себе під час Євро-2012 і визнана ефективною європейською спільнотою та самими вболівальниками», - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко впевнений, що поданий ним на розгляд Верховної Ради законопроект допоможе вирішити проблему насильства і проявів расизму на стадіонах.

Нагадаємо, через поведінку вболівальників під час гри Україна - Сан-Марино збірна України проведе наступний домашній матч відбору до ЧС-2014 за порожніх трибун.

22 лютого 2013 року Президент Віктор Янукович дав обіцянку, що Україна подасть заявку на участь у конкурсі на проведення наступного ЧЄ з футболу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: