Азаров визнав, що вже рік безуспішно б'ється за реверс газу зі Словаччини

Читать на русском

Прем'єр Микола Азаров упевнений, що реекспорт газу зі Словаччини в Україну є взаємовигідним для цих країн.

Про це він сказав на зустрічі з головою парламенту Словаччини Паволом Пашкою, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

«Ми вже більше року ведемо переговори з оператором вашої газотранспортної системи для того, щоб укласти угоду про реверсивні поставки газу в Україну ... У нас повинні бути можливості для спільного доступу до газотранспортної системи, і я сподіваюся, що ми це питання з вами вирішимо для взаємовигідної торгівлі», - зазначив прем'єр.

Під час зустрічі Азаров запросив Пашку відвідати Україну і висловив йому вдячність за підтримку Словаччиною євроінтеграційного курсу країни.

Нагадаємо, міністр палива та енергетики Едуард Ставицький обіцяв, що реверсний канал поставок газу з ЄС через Словаччину буде запущений в тестовому режимі 15 травня 2013 року, але цього не сталося.

5 червня 2013 року Ставицький заявив, що договір про реверс газу зі Словаччини буде підписаний до 20 червня 2013 року, але обіцянка також залишилася невиконаною.

Пізніше Ставицький пообіцяв, що даний договір підпишуть у вересні, але і в цьому випадку строки знову не були дотримані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: