За місяць «перемир'я» загинули 56 українських військових

Читать на русском

За час перемир'я на Донбасі, починаючи з 5 вересня, загинули 56 українських військовослужбовців і 32 мирних жителів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України, інформує «Слово і Діло».

«Терористи не дотримуються режиму незастосування сили: з 5.09 більше 1200 порушень, 56 українських військовослужбовців загинули, 316 поранені, 32 цивільні особи загинули», - сказано в повідомленні МЗС у Twitter.

Нагадаємо, в результаті переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську було укладено угоду про обопільне припинення бойових дій починаючи з 18:00 п'ятниці, 5 вересня.

Проте бойовики регулярно порушують режим припинення вогню. Зокрема, незважаючи на режим припинення вогню, 29 вересня у зоні антитерористичної операції загинули 9 українських військових, ще 27 були поранені.

В цілому ж, з моменту підписання мирного договору 5 вересня в Мінську, інтенсивність обстрілів українських позицій в зоні АТО знизилася, проте Донецький аеропорт, який є стратегічною точкою на кордоні контрольованої українськими військовими території, залишається в епіцентрі конфлікту.

Героїчна оборона донецького аеропорту почалася в кінці травня. Незважаючи на безперервні спроби терористів захопити аеропорт, зробити їм це не вдається.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: