Терористи навмисне дестабілізують ситуацію перед прибуттям місії ОБСЄ

Читать на русском

Бойовики ДНР та ЛНР обстрілами позицій сил АТО провокують їх на удари у відповідь безпосередньо перед прибуттям представників міжнародної моніторингової місії ОБСЄ.

Про таке повідомляють у прес-центрі оперативного командування «Північ», інформує «Слово і Діло».

У командуванні військ відзначають, що бойовики вдаються до нових методів дискредитації української армії: «..за 30-40 хвилин до прибуття представників міжнародної організації до району потенційного збройного зіткнення вони наносять вогневі удари по позиціях сил АТО з великої відстані, з таким розрахунком, що українські війська відкриють вогонь у відповідь під час роботи комісії, а ті в свою чергу зафіксують факт порушення домовленостей українською стороною в очах світової спільноти».

Між тим, в напрямку Сєвєродонецьк-Станиця Луганська вирушили 3 групи представників Організації безпеки і співробітництва в Європі. Спостерігачі мають зафіксувати, як сторони конфлікту дотримуються режиму припинення вогню, кажуть у прес-центрі оперативного командування «Північ».

Загалом, за останню добу угруповання терористів тричі обстрілювали позиції військових частин «Північ», під час нападів масово використовуючи міномети, автоматичні гранатомети АГС-17 та стрілецьку зброю.

Читайте також: Війна: чому Україна переможе

Нагадаємо, днями президент Білорусі Олександр Лукашенко звернувся до сторін конфлікту з пропозицією ввести на Донбас власних миротворців, однак в МЗС України від такої «допомоги» відмовились.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: