Тижневий дайджест станом на 30 вересня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано 130 нових обіцянок від представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур – міністр оборони Павло Лебедєв, міністр інфраструктури Володимир Козак та голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Міністр оборони Павло Лебедєв минулого тижня оголосив низку нових обіцянок стосовно реформування Збройних Сил України. По-перше, він заявив про те, що вважає успішне реформування армії до 2017 року своїм головним та першочерговим завданням. По-друге, він окреслив напрямки удосконалення медичного забезпечення військовослужбовців. За його словами, загальне співвідношення медиків до кількості військовослужбовців в результаті реформування галузі складе 7%.

Павло Лебедєв також запевнив, що все надлишкове майно Міноборони, зокрема й 30 тис. одиниць озброєння та військової техніки, реалізуватиметься  через систему відкритих та публічних аукціонів, де зможуть бути присутніми представники ЗМІ.

Міністр інфраструктури Володимир Козак минулого тижня дав 9 нових обіцянок. Серед найбільш знакових з них слід згадати заяву про випуск на початку 2015 року першого спільного українсько-чеського локомотиву, модернізацію до початку літньої навігації 2014 року терміналу D аеропорту "Бориспіль" та запровадження до кінця поточного року електронного квитка на усіх пасажирських потягах внутрішнього сполучення.

Крім того, Володимир Козак планує закупити близько 50 вантажних електровозів для Львівської залізниці, ще 300 електровозів закупити для Укрзалізниці в «Луганськтепловозу», а на початку 2014 року - запустити електронний Централізований облік дозволів на міжнародні перевезення.

Губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков минулого тижня заявив про завершення будівництва метро в Дніпропетровську за декілька років. Інші обіцянки чиновника стосувалися розбудови галузі шкільної та дошкільної освіти в області.

Так, до кінця поточного року на Дніпропетровщині планується відкрити 7 нових дитячих садків, 10 навчально-виховних комплексів та 5 додаткових груп. Наступного року в області мають з’явитися ще 15 дитсадків, 10 навчально-виховних комплексів та 40 додаткових груп в діючих дитсадках.

Протягом минулого тижня 9 обіцянок отримали статус «Виконано» та 19 – «Не виконано».

За підсумки вересня стало зрозуміло, що низка обіцянок високопосадовців, які мали бути виконані до кінця поточного року, так і залишаться невиконаними. Зокрема, у вересні Львівська облрада не погодила угоду про розробку газу на Олеській площі, не підписано договір про реверсні поставки газу зі Словаччини, а німецька компанія RWE не розпочала закачування газу в українські ПСГ.

До того ж, міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін не запустив обіцяний молодіжний Інтернет-портал.

Разом з тим обіцянка Олександра Вілкула про реконструкцію 471 км тепломереж  до початку опалювального сезону була виконана. Також минулого тижня було прийнято рішення про рефінансування заборгованості НАК "Нафтогаз України", про що раніше заявляв міністр енергетики Едуард Ставицький. Голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк виконав свої обіцянки щодо відкриття дитсадка в у селі Богданівка Яготинського району та оздоровлення талановитих дітей з Київської області на острові Крит.

Станом на 30.09.2013 року в системі "Слово і діло" налічується 1039 персон і 16192 обіцянки, з них 9978 в процесі, 2787 виконаних і 2823 невиконаних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: