У діючих депутатів є час прозвітувати до 20 жовтня — Слово і Діло

Читать на русском

2 жовтня, в приміщенні національного інформаційного агентства «Укрінформ», представники системи народного контролю «Слово і Діло» презентували громадськості новий соціально-політичний інструмент контролю за відповідальністю вітчизняних політиків та чиновників - «Детектор політичної відповідальності».

За словами керівника медіа-напрямку інформаційного порталу «Слово і Діло» Євгена Заїки, відповідний механізм дозволить сформувати усталене уявлення виборців про те, кого вони обирають і як той чи інший народний обранець, голос за якого вони планують віддати на дострокових парламентських виборах 2014 року, виконує власні обіцянки перед своїми виборцями.

Разом з тим, враховуючи велику кількість серед зареєстрованих ЦВК кандидатів нині діючих народних обранців (302 особи), система народного контролю «Слово і Діло» вимагає публічного звіту відповідних осіб за свої обіцянки, наголосив Заїка.

«У кожного із нині діючих народних депутатів є час до 20 жовтня 2014 року, до якого вони мають можливість пройти власний «детектор політичної відповідальності» та надати документальні підтвердження фактів стану виконання власних обіцянок, з якими вони йшли на парламентські вибори 2012 року або виголошували в ході парламентської роботи», - заявив він.

В тому ж випадку, якщо такі матеріали не будуть надані, за словами ініціаторів прес-конференції, 23 жовтня 2014 року ними буде оголошено чорний список політично безвідповідальних народних обранців-кандидатів, інформація щодо якого буде широко розтиражована у всеукраїнських та регіональних ЗМІ.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: