Як і обіцяв Аваков, в МВС створили соцслужбу для учасників АТО

Читать на русском

Обіцяна Арсеном Аваковим служба опіки сімей загиблих в антитерористичній операції працює, і вже є перші результати щодо забезпечення житлом.

Про це, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла» заявив міністр внутрішніх справ.

«Служба існує в складі спеціального кадрового управління МВС України, в центральному апараті», - підтвердив Аваков. На питання про те, чим даний підрозділ МВС відрізняється від відповідної служби при Міністерстві соцполітики, чиновник заявив, що дана служба буде займатися лобіюванням інтересів конкретних бійців МВС і Нацгвардії.

«Якщо у загиблого бійця сім'я, наприклад, в Чернігові чи Хмельницькому, то увага цьому буде приділятися по лінії вертикалі державної влади, наприклад, по лінії МВС - управління МВС, або ж через відповідні підрозділи Національної гвардії. Цей механізм зараз відпрацьовується». У той же час, в обов'язки Держслужби у справах ветеранів АТО при Мінсоцполітики входить виділення субвенцій і дотацій на рівні держави, прокоментував ситуацію міністр.

Говорячи про конкретні результати роботи нового підрозділу, міністр зазначив, що перші родини учасників АТО вже отримали житло в різних регіонах України. «Ми вже за рішенням уряду передали в декількох містах країни близько двох десятків квартир цим сім'ям, до кінця року ми будемо збільшувати цю цифру з тим, щоб досягти стовідсоткового результату може або влітку, або навесні». На даний момент поліпшення житлових умов потрібно 43 сім'ям загиблих, уточнив Аваков.

Крім того, новостворена служба займається переатестацією кадрів МВС, які за станом здоров'я більше не зможуть брати участь у бойових діях, але мають досвід, який буде корисний при роботі на інших посадах в правоохоронних органах.

Читайте також: Добровольців і волонтерів зарахують до учасників бойових дій АТО

Нагадаємо, вчора міністр соціальної політики Людмила Денісова заявила, що за допомогою до спеціальної служби у справах ветеранів АТО звернулися 152 бійця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: