«Стіни» на кордоні з РФ поки не буде (ОНОВЛЕНО)

Читать на русском

Реалізація проекту «Стіна» тимчасово відкладена. Кабінет міністрів змінив виконавця замовлення.

Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби Сергій Астахов, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало Тижня».

За інформацією Астахова, виконавцем проекту від початку було Міністерство інфраструктури, але минулого тижня його передали прикордонній службі. За його словами, постанова Кабміну буде опублікована після того, як буде прийнятий і затверджений новий план проекту, а значить і новий бюджет, і термін виконання.

«Ситуація змінилася - тепер ми виступаємо замовником і виконавцем проекту. Після його старту було висловлено зауваження і побажання інших Міністерств і відомств. Тепер розроблено нову документацію, яка зараз знаходиться в Кабміні», - сказав помічник голови Державної прикордонної служби.

Крім того, він зазначив, що прикордонна служба ще не отримала 100 млн грн, раніше виділених на реалізацію проекту.

Читайте також: Проект «Стіна» може спричинити додаткову агресію з боку Путіна

Міністр інфраструктури Максим Бурбак повідомив, що в уряді вирішили змінити виконавця проекту з метою «раціонального використання часу». Він підкреслив, що більше половини кошторису «Стіни» становить вартість обладнання.

За словами Бурбака, кошти на «Стіну» з'являться після закінчення проектних робіт.

Держприкордонслужба спростовує повідомлення про відкладення проекту «Стіна». Як проінформували у відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України УНІАН, будівництво «Стіни» виконується на визначених планом ділянках державного кордону в межах Чернігівської, Сумської, Харківської областей.

Нагадаємо, 26 вересня прес-служба Кабміну повідомила, що перший етап будівництва інженерних споруд проекту «Стіна» планується завершити вже 30 вересня, а на реалізацію проекту вже виділено 100 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: