Проект «Стіна» може спричинити додаткову агресію з боку Путіна

Читать на русском

Захисна споруда оборонного характеру «Стіна» між Україною і Росією не буде вагомою у випадку агресії Путіна, але з бюджету країни на її спорудження підуть мільярди коштів.

Таку думку у коментарі «Слову і Ділу» висловив український політолог Віктор Небоженко, коментуючи інформацію про перспективи завершення першого етапу будівництва проекту «Стіна».

«Для бойових підрозділів або оборони країни - це абсолютно безглуздо. Держава робить виклик таким способом. Тільки питання виникає, кому такий виклик потрібен, якщо на це підуть мільярди. Це в період кризи - недоцільно. Уже зараз пішло майже 7,5 мільйонів доларів», - говорить політолог.

На його думку, на спорудження «Стіни» піде багато часу. Крім того, по словам Небоженка, її перший етап неможливо завершити до 30 вересня.

«Плюс до всього, не варто забувати, що спорудження такого об'єкту викличе у Путіна ще більшу агресію, що може призвести до широкомасштабної війни», - впевнений експерт. Відтак, за словами Небоженка, ніяка «Стіна» не врятує людей від смерті.

Читайте також: Україна закрила кордон з Росією

Нагадаємо, що вперше про будівництво «реального кордону» з Росією оголосив на засіданні уряду 3 вересня поточного року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: