Обіцяний Яремою «список спонсорів тероризму» складається... з 2 нардепів

Читать на русском

До списку депутатів-претендентів на позбавлення депутатської недоторканості за заклики до сепаратизму й фінансування тероризму, увійшли тільки 2 депутати: Григорій Калетнік та Володимир Олійник.

Про це генпрокурор Віталій Ярема розповів журналістам у вівторок, 30 вересня, передає кореспондент «Слова і Діла».

Однак навіть це подання парламентарі не поспішають розглядати, жаліється Ярема.

«Сьогодні в Верховній Раді знаходяться мною як генеральним прокурором подані 2 кримінальних провадження, які спрямовані відносно народного депутата Калетніка і відносно народного депутата Олійника, які організували голосування 16 січня за так звані «диктаторські закони». Чому вони не розглядаються і чому мене не запрошують для оголошення відповідної довідки і подання про притягнення до кримінальної відповідальності цих осіб - це питання до голови Верховної Ради», - констатує голова ГПУ, і додає: з його боку всі необхідні документи вже готові.

На питання про те, чому ГПУ не ініціює притягнення до відповідальності інших осіб, що публічно підтримували сепаратизм, Ярема відповів, що цього не дозволяють зробити бюрократичні процедури. «Для того, щоб привести до відповідальності за сепаратизм, проводиться відповідна лінгвістична експертиза. І експерти нам дають висновок - є в цих висловах заклики до повалення державного устрою, чи немає. Діяти в інший спосіб ми не маємо права. І тому, коли виникло питання по Добкіну, ми закрили кримінальне провадження на підставі висновку відповідної екпертної служби. Не дивлячись на моє відношення до цього всього», - повідомив генпрокурор.

Читайте також: Питання доказів у справі Януковича закрите

У той же час, Ярема таким чином формально виконав свою обіцянку щодо направлення до парламенту подання про позбавлення недоторканості нардепів за сприяння тероризму й сепаратизму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: