Не чекаючи реформи всієї міліції, у Львові вирішили реформувати свою

Читать на русском

Реалізація проекту «ДОбровільна РЕформа МІліції» у межах програми «Львів – безпечне місто» дозволить через півтора роки наблизити діяльність львівської міліції до європейських стандартів.

Такі плани було озвучено на прес-конференції за участі начальника Львівського міського управління міліції Сергія Зюбаненка, передає «Слово і діло»  посиланням на ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

«Вже зараз ми розпочали набір таких кадрів, яких стажуємо навіть за кордоном. Люди повинні навчитися і зрозуміти, яким саме повинен бути європейський рівень надання послуг громадянам. А для того, щоби у нас люди працювали належним чином, треба створити стимул для якісної роботи. І таким стимулом буде житло», - зазначив головний міліціонер Львова.

Він пояснив, що в перспективі працівники міліції будуть отримувати службові квартири строком на п’ять років, після чого матимуть можливість їх приватизувати.

Зюбаненко також розповів, що планується і низка заходів з технічного оснащення міліції – вже розпочалося будівництво нового приміщення Львівського міського управління міліції, прототипом якого стане будівля поліції у Тбілісі, буде оновлено лінію «102», встановлено GPS-навігації в усіх патрульних автомобілях.

За інформацією Зюбаненка, орієнтовна вартість проекту будівництва міського управління МВС становить 47 млн. грн, наразі вже отримано 280 тис. грн з боку Львівської міськради і 7 млн. грн від Міністерства внутрішніх справ.

На першому етапі реформування львівської міліції, за словами її керівника, будуть прийматися і вивчатися всі думки та пропозиції громадян з цього приводу.

Нагадаємо, що 5 липня 2013 року прем’єр Микола Азаров анонсував проведення реформи правоохоронних органів, в основі якої лежатиме посилення контролю за їх діяльністю.

12 липня 2013 року міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко в свою чергу пообіцяв, що найближчим часом буде запущена система «Дільничний інспектор міліції».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: