За відновлення Донбасу відповідатиме губернатор часів Януковича

Читать на русском

Кабінет міністрів призначив колишнього голову Кіровоградської ОДА Андрія Ніколаєнка головою Державного агентства з питань відновлення Донбасу.

Відповідне розпорядження прем'єр-міністра опубліковане на урядовому порталі, інформує «Слово і Діло».

Персона Андрія Ніколаєнка відома широкому загалу завдяки займаній ним з 2013 по 2014 рр посаді голови Кіровоградської обласної державної адміністрації. В період революційних подій у Києві минулої зими губернатор Ніколаєнко виступив з різкою критикою місцевого євромайдану.

23 лютого чиновник написав заяву про відставку з посади керівника області, а вже з березня приєднався до команди губернатора Донеччини Сергія Тарути.

Зі свого боку, «Слово і Діло» відзначає, що протягом своєї політичної кар'єри Ніколаєнко особливою відповідальністю не відзначався: в середньому чиновник виконує лише кожну п'яту свою обіцянку.

Зокрема, кіровоградці так і не дочекалися від свого губернатора ремонту цілого ряду доріг: у напрямку Дніпропетровська, Світловодська, Кременчука, ділянки траси Кіровоград-Бобринець, який він обіцяв завершити у 2013 році. Не отримали місцеві жителі й обіцяних Ніколаєнком 1175 додаткових місць у дитсадках та низки спортивних об'єктів для молоді.

У той же час, Ніколаєнко під час роботи головою Кіровоградської ОДА, записав до свого активу ремонт Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та початок будівництва заводу з виробництва ядерного палива.

Читайте також: Яблуко від яблуньки далеко не падає: син Володимира Литвина йде у парламент

Агентство з питань відновлення Донбасу створене 10 вересня і підпорядковане Міністерству регіонального розвитку та житлово-комунального господарства. Чи зможе губернатор часів Януковича впоратися з масштабними руйнуваннями на сході України - покаже час. Нагадаємо, в ООН збитки від бойових дій на Донбасі оцінили в 500 млн дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: