24 вересня: цей день в історії обіцянок

Читать на русском

«Слово і Діло» пропонує вашій увазі огляд обіцянок українських політиків, які вони давали коли-небудь цього дня, 24 вересня.

ВИКОНАНО

2013 рік

АНАТОЛІЙ ПРИСЯЖНЮК

24 вересня 2013 року під час урочистого відкриття дитячого садочку «Крихітка» у селі Новосілки Кагарлицького району Анатолій Присяжнюк повідомив, що до кінця цього тижня такий дошкільний навчальний заклад планується відкрити у Яготинському районі.

Як результат, 27 вересня 2013 року у селі Богданівка Яготинського району за участю екс-голови Київської обласної державної адміністрації відбулося урочисте відкриття довгоочікуваного дитячого садочка «Сонечко», який не функціонував понад 15 років.

ДМИТРО КОЛЄСНІКОВ

24 вересня 2013 року екс-губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков запевнив, що з початку року в області вже створено 51 групу в існуючих дитсадках, а до кінця року буде створено ще. В результаті обіцяного, протягом січня-листопада 2013 року на Дніпропетровщині було створено 58 додаткових груп у вже діючих дитячих садках.

ОЛЕКСАНДР ПОПОВ

24 вересня 2013 року екс-голова КМДА Олександр Попов запевнив, що в поточному році міська влада капітально відремонтує 11 ескалаторів метрополітену. 8 лютого 2014 року директор Департаменту транспортної інфраструктури Є. Водовозов повідомив, що протягом 2013 року у київському метрополітені відремонтовано 11 ескалаторів.

2012 рік

БОРИС КЛІМЧУК

24 вересня нині покійний екс-голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчукпообіцяв, що ціни на хліб соціальних сортів залишаться стабільними і підвищуватися не будуть. Це ж у січні 2013 підтвердила і Державна інспекція України з контрою за цінами.

ЗОЛТАН ЛЕНДЄЛ

24 вересня 2012 року міський голова Мукачева Золтан Лендєл повідомив, що для потреб міста планується придбати додатково спеціальну техніку - 2-3 машини для прибордюрного прибирання. В той же час, згідно листа Мукачівської міської ради, у 2013 році міським комунальним підприємством було придбано дві одиниці спецтехніки (тротуароприбиральні трактори), які вже були задіяні в роботу під час зимового періоду 2013-2014 рр.

АНАТОЛІЙ ГРИЦЕНКО

24 вересня 2012 року на офіційному сайті політика з’явилось повідомлення про те, після зміни влади антикорупційну війну почнуть саме з Януковича і з конфіскації символу корупції – Межигір'я. 23 лютого 2014 року Верховна Рада прийняла постанову про повернення резиденції Межигір'я у державну власність.

НАТАЛІЯ НОВАК

24 вересня 2012 року екс-заступник голови фракції «УДАР» у Київраді Наталія Новак заявила, що фракція «УДАР» оскаржить рішення Київради про приватизацію Гостиного двору. 14 лютого 2013 року Наталія Новак та депутат Київської міської ради Ганна Старостенко зустрілись з прокурором м. Києва Миколою Бескишким. Станом на 15 березня 2013 року будівельні роботи у Гостиному дворі призупинені.

2010 рік

ОЛЕКСАНДР ВІЛКУЛ

24 вересня 2010 року голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул пообіцяв знайти гроші для будівництва кільцевої дороги навколо Дніпропетровська. Наприкінці грудня Олександр Вілкул відкрив першу чергу кільцевої дороги Дніпропетровська і назвав це будівництво найбільшим інфраструктурним проектом за 20 років незалежності України.

ВОЛОДИМИР ГРОЙСМАН

24 вересня 2010 року екс-міський голова Вінниці Володимир Гройсман заявив, що у місті відбудеться завершення повного переходу трамвайного парку на цюріхські трамваї, буде прийнято статут територіальної громади м. Вінниці, завершено впровадження міської геоінформаційної системи та відбудеться перехід всіх служб, що працюють із зверненнями жителів, на роботу з уніфікованою базою даних. Всі вище перелічені обіцянки Гройсмана були виконані.

НЕ ВИКОНАВ

2013 рік

ОЛЕКСАНДР ПОПОВ

24 вересня 2013 року екс-голова КМДА Олександр Попов запевнив, що за місяць він представить перший потяг метро з новими вагонами, який місто отримає в рамках Кіотського протоколу. У жовтні 2013 Попов не зміг представити вагони і лише повідомив, що у листопаді модернізовані вагони прибудуть до Києва і протягом двох місяців будуть проходити випробування, а уже в січні розпочнуть перевозити пасажирів.

МИКОЛА ПРИСЯЖНЮК

24 вересня 2013 року екс-міністр агрополітики Микола Присяжнюк запевнив, що підвищення цін на овочі та картоплю є штучним наслідком дій спекулянтів і найближчими тижнями ціни знизяться. Станом на 8 жовтня 2013 року ціни на овочі не знизились, а навпаки - продовжували зростати.

ВОЛОДИМИР ХОМЕНКО

24 вересня 2013 року екс-голова Чернігівської ОДА запевнив, що наступного місяця в с. Брусилів планується відкрити ДНЗ. Пізніше у Чернігівській ОДА, повідомили, що дошкільний навчальний заклад у селі Брусилів буде відкрито лише у другій декаді листопада 2013 року.

ДМИТРО КОЛЄСНІКОВ

24 вересня 2013 року екс-губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков запевнив, що з початку року в області вже створено 1671 місце в дитсадках, а до кінця року буде створено ще 921. Натомість, як повідомили у Дніпропетровській ОДА, у період з 24.09.2013 р. по 01.01.2014 р. в дошкільних установах області створено лише 460 нових місць (345 - додаткові групи у функціонуючих ДНЗ, 115 — у НВК).

24 вересня 2013 року екс-губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков запевнив, що з початку року в області вже створено 8 навчально-виховних комплексів, а до кінця року буде створено ще 10. В той же час, як повідомили на той час у Дніпропетровській ОДА, протягом 2013 року в області не велось будівництво нових (новобудов) дитячих садків.

24 вересня 2013 року екс-губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков пообіцяв те, що до кінця поточного року в області буде відкрито сім нових дитсадків (з початку року вже відкрито 7 садочків). Натомість у 2013 році в цілому по області було відкрито лише 9 нових сучасних дитячих садків, тобто лише 2 з анонсованих Д.Колєсніковим.

2012 рік

НЕСТОР ШУФРИЧ

24 вересня 2012 рокуперебуваючи в Мукачівському районі Нестор Шуфрич, заявив: «всі села вашого регіону до кінця цього року будуть мати шкільні автобуси. Це я можу гарантувати». В той же час, за інформацією Мукачівської районної державної адміністрації, станом на 1 січня 2013 року шкільними автобусами було забезпечено лише 10 загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів та 2 школи І-ІІ ступенів.

АНАТОЛІЙ ГРИЦЕНКО

24 вересня 2012 року на офіційному сайті політика з’явилась заява про те, що об'єднана опозиція не допустить зняття мораторію на продаж землі і виступатиме за його продовження до президентських виборів. 20 листопада 2012 року Верховна Рада подовжила дію мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, однак Анатолій Гриценко був відсутній під час голосування за відповідний законопроект.

ЮРІЙ ЧМИРЬ

24 вересня 2012 року екс-голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь запевнив, що у ІІ кварталі 2013 року розпочнеться будівництво нового корпусу Сумської центральної районної лікарні у Ганнівці. Однак, варто зауважити, що через обмеженість фінансування Державного бюджету кошти у 2013 році на відповідний об’єкт не були не виділені.

24 вересня 2012 р. під час зустрічі з колективом Сумської центральної районної лікарні екс-голова Сумської ОДА Юрій Чмирь підтримав ініціативу головного лікаря ЦРЛ про придбання для потреб лікарні пересувного діагностичного кабінету вартістю більше 500 тис. грн. В той же час, станом на 26 грудня 2013 року пересувний діагностичний кабінет для Сумської центральної районної клінічної лікарні не був придбаний через обмеженість фінансування.

2010 рік

БОРИС КОЛЕСНІКОВ

24 вересня 2010 року екс-віце-прем'єр-міністр, Міністр інфраструктури Борис Колєсніков заявив, що наступного року (2011) набирає чинності договір «Відкрите небо»: що дозволить без усяких додаткових дозволів будь-якій українській компанії літати в будь-яку точку земної кулі без обмежень і квот. Однак, як з’ясувалось пізніше, питання з «Відкритим небом» не вирішилось у 2011 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: