Командир «Азова» йде на вибори самовисуванцем

Читать на русском

Командир добровольчого батальйону «Азов», реорганізованого в полк особливого призначення МВС Андрій Білецький балотуватиметься у народні депутати як самовисуванець на мажоритарному окрузі №217, що в Оболонському районі Києва.

Сьогодні Білецький подав документи до ЦВК, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

За словами комбата, він розраховує тільки на перемогу: «У мене за останній час жодного програшу не було, тому не хочеться порушувати ситуацію, що склалась. Збираюся 100% перемогти».

При цьому обов'язки командира «Азова» Білецький полишати не збирається, пояснюючи це тим, що битви на полі бою українці виграють, натомість в парламентських стінах «країну здають і зраджують».

«Для мене однозначно основною діяльністю буде залишатися до кінця цієї війни моя безпосередня офіцерська служба в полку «Азов», це сто відсотків. В парламенті я буду просто лобіювати в необхідні моменти інтереси добровольчих батальйонів і збройних сил», - пояснив Білецький.

Читайте також: Героїчні списки

Як відомо, провідні політичні сили вирішили скористатися з популярності командирів батальйонів, що беруть участь в АТО та лідерів думок у військовій сфері, включивши їх у свої списки.

Так, комбат «Донбасу» Семен Семенченко балотуватиметься на виборах до парламенту разом із «Самопоміччю» Андрія Садового. Юрій Береза (комбат «Дніпро-1»), Євген Дейдей (координатор батальйону «Київ-1»), Микола Шваль (комбат «Золоті Ворота»), Костянтин Матейченко (комбат «Артемівськ») увійшли до списку «Народного Фронту» Яценюка-Турчинова, а Юлія Тимошенко поступилася першим номером у списку «Батьківщини» полоненій льотчиці Надії Савченко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: