Шимків запросить успішних бізнесменів попрацювати на державу

Читать на русском

Залучення представників бізнесу, топ-менеджерів та інших фахівців високого рівня з приватного сектору на тимчасову державну службу сприятиме підвищенню ефективності управління країною, результативності роботи органів влади.

Про це повідомив заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт Глави держави.

«Це тимчасовий інструмент, який базується на досвіді інших країн, коли представників бізнесу залучають до тимчасової державної служби. Головна мета – підвищення ефективності державного управління», - пояснив Шимків.

Разом з тим він зазначив, що до роботи за такою моделлю можуть бути притягнуті громадяни України, не молодші 26 років, з повною вищою освітою, які останні 5 років не працювали в органах державної влади. Відбір фахівців здійснюватиметься спеціальним фондом за конкурсом.

«Уповноважений фонд перевіряє кандидатів на відповідність вимогам та інтересам, подає до державного органу перелік кандидатів. Державний орган приймає рішення щодо того чи іншого кандидата незалежно. Після цього працівник звільняється з попередньої роботи, укладається тристороння угода між державою, фондом та працівником», - розповів заступник Глави АП.

В тристоронній угоді будуть визначатися ключові показники і завдання працівника. Гранична тривалість залучення представника бізнесу до державної служби не може перевищувати 2 роки. «Однак зараз триває дискусія щодо цього терміну», - уточнив Шимків.

Читайте також: Шимків обіцяє переатестацію всім співробітникам АП

Дуже важливі умови – повна незалежність державного органу в ухваленні рішення щодо прийняття кандидата на службу, адекватність рівня заробітної плати», - підкреслив Шимків, додавши, що фонд працюватиме прозоро та звітуватиме щодо залучення коштів, виконання роботи, оскільки джерелами його фінансування стануть донорська допомога, благодійні внески від фізичних та юридичних осіб.

Нагадаємо, до призначення на посаду заступника Глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків теж був топ-менеджером - він очолював компанію «Microsoft Україна». 9 липня Президент України Петро Порошенко призначив його заступником глави АП з питань адміністративних, соціальних та економічних реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: