Митники так і не змогли перевірити другий гуманітарний конвой РФ

Читать на русском

Державна фіскальна служба України відкликала з території Російської Федерації митників, які мали перевірити другий гуманітарний конвой, що стоїть на кордоні з Україною.

Про це 8 вересня журналістам розповів голова служби Ігор Білоус, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Конвой стоїть на території Російської Федерації. Що в тих машинах - невідомо. Наша команда була на території Російської Федерації - чоловік 50, які фактично були направлені туди, щоб перевіряти цей конвой... Зараз ми їх звідти прибираємо, тому що це фактично небезпека для їхнього життя. Чекаємо подальших інструкцій від Російської Федерації», - пояснив ситуацію Білоус.

Він також додав, що, найімовірніше, конвой перетне державний кордон України так само, як і минулого разу — на вантажівках і через ті ж самі пункти пропуску. Хоча ведуться переговори про перевантаження гуманітарного вантажу в залізничні вагони.

«Є інформація, що конвой поїде на колесах. Планувалося, що він буде заходити через ті ж самі пункти, через які й заходив раніше — якщо це не буде залізниця. Якщо залізниця — ми поки не маємо інформації», - прокоментував ситуацію голова фіскальної служби.

Читайте також: Щоб збагнути дії Путіна, треба перечитати Орвелла - історик

Нагадаємо, 6 вересня в РНБО заявили, що Росія не надавала українській стороні жодних даних щодо другого гуманітарного конвою, який прямує на Донбас.

Обіцянку відреагувати на перетин українського кордону першою партією російської «гуманітарки» дав Валерій Гелетей, однак поки свого слова так і не дотримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: