В Мінекономіки не беруться прогнозувати наслідки прийнятих сьогодні законів

Читать на русском

Заступник міністра економічного розвитку Валерій Пятницький вважає, що поки зарано поргнозувати економічні наслідки введення особливого статусу для окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання кореспонденгта «Слова і Діла».

«Я не думаю, що все настільки однозначно сьогодні можна визначити, тому що ситуація може суттєво змінюватися. Якщо там відновиться нормальне економічне життя, то я думаю, що від цього в першу чергу повинні виграти люди, які проживають на цих територіях», - сказав Пятницький.

Заступник міністра також упевнений, що стабілізація ситуації на сході дасть потужний сигнал інвесторам, які сміливіше йтимуть на український ринок. «Якщо реалізація цих законів сприятиме стабілізації в цілому в цих регіонах - вона буде також мати потужний зовнішньоекономічний вплив», - додав економіст.

Тим часом Петро Порошенко, коментуючи прийняття Верховною Радою ініційованих ним законів про особливий статус Донбасу та амністію учасників подій на сході України, підкреслив, що це важливий крок до досягнення миру. «Будь-кому, хто хоче війни, зі мною не по дорозі», - сказав Президент.

Читайте також: Чорновіл бачить в законі про спеціальний статус Донбасу позитивні сторони

Нагадаємо, реалізувати свій мирний план на Донбасі Президент обіцяв ще на початку червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: