За півроку експорт українських товарів до Росії впав на 23% - Мінекономіки

Читать на русском

Станом на кінець червня 2014 року експорт українських товарів до Росії, порівняно з аналогічним періодом, впав на 23%.

Про це на брифінгу 16 вересня розповів заступник міністра економіки, урядовий уповноважений України з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Якщо говорити про тенденції останнього року, то вони досить яскраві. У нас падає товарообіг в першу чергу з Російською Федерацією і з іншими країнами СНД, і зростає — з країнами Європейського Союзу», - зауважив Пятницький.

За словами чиновника, загальний товарообіг України з Російською Федерацією за півроку зменшився на 3 млрд 861 млн дол. (трохи бльше 19%). При цьому, частка українського експорту зменшилась на 2 млрд 326 млн дол або на 23%.

Разом з тим скорочується негативне торгове сальдо України з Європейським Союзом. Це, на думку заступника міністра економічного розвитку, пов'язано зі зміною структури українського експорту та односторонніми торговими преференціями, які ЄС надав Україні навесні цього року.

Крім того, почав зростати експорт на треті ринки. Диверсифікуючи свою торгівлю, український бізнес часто виходить на «досить екзотичні ринки» Центральної і Південної Азії, Африки, зазначив Пятницький.

Читайте також: Виконання Угоди про асоціацію відкладено на рік – заява

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України та Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію України та ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: