Виконання Угоди про асоціацію відкладено на рік - заява

Читать на русском

Виконання Угода про асоціацію в частині застосування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі буде відкладено до 31 грудня 2015 року. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, повідомляє «Слово і Діло» .

«З метою надання повної підтримки стабілізації України, Європейська Комісія готова, у разі ратифікації Україною Угоди про асоціацію з ЄС, запропонувати додаткову гнучкість. Така гнучкість полягатиме у відкладенні тимчасового застосування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі до 31 грудня 2015 року, одночасно з продовженням на цей період автономних торговельних преференцій ЄС на користь України», -йдеться у заяві МЗС України.

Як зазначається, така заява було узгоджена за підсумками тристоронньої міністерської зустрічі у форматі Україна-ЄС-РФ, в якій взяли участь Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Комісар ЄС з питань торгівлі Карел де Гухт та Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв.

«Сторони продовжуватимуть консультації щодо відповідей на стурбованості Росії. Прогрес в рамках згаданих консультацій оцінюватиметься під час тристоронніх зустрічей на міністерському рівні. Базуючись на такому розумінні, Росія та Україна підтверджують, що продовжуватимуть застосування преференційного режиму в рамках зони вільної торгівлі СНД», - говориться також в заяві.

Читайте також: 57 експертів ЄС з реформування сектору безпеки прибудуть цього тижня

Також зазначається, що такий процес є «невід'ємною частиною всеосяжного мирного процесу в Україні, з повагою до територіальної цілісності України та її права самостійно визначати власну долю».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: