Українці й татари Криму бойкотували російські вибори — Чубаров

Читать на русском

Голова Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров заявляє, що українці й татари, які проживають на території Криму, бойкотували вибори до парламенту республіки, призначені російською окупаційною владою на 14 вересня.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Приймаю з Криму привітання з приводу провальних для де-факто кримської влади виборів», - повідомив голова Меджлісу.

У розмові з журналістами видання «Крим. Реалії» Чубаров також зазначив: «Частина кримського суспільства взагалі бойкотувала ці вибори. Це ті, хто був проти референдуму, вони утвердилися в тому, що мали абсолютну рацію в березні». Серед них — більшість кримських татар та люди, які не спрймають російську окупаційну владу.

Читайте також: Порошенко збирається битися за Крим без зброї

Нагадаємо, 12 вересня Меджліс закликав нацменшини Криму не йти на вибори Держради Криму та представницьких органів республіки в РФ. Частина жителів півострова дослухалася до цього заклику, про що красномовно свідчать фото деяких виборчих бюлетенів, що з'явилися в мережі одразу після голосування.

Чубаров також зазначив, що в кримському суспільстві «починається протверезіння», і частина тих, хто підтримав приєднання півострова до Росії на референдумі у березні, змінюють свою думку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: