У Яценюка влаштують «перепис» учасників АТО

Читать на русском

Кабінет Міністрів доручив Міністерству соціальної політики і Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції створити єдиний реєстр учасників АТО.

Відповідну постанову Кабміну № 413 від 20 серпня опубліковано на сайті уряду у вівторок, 9 вересня, інформує «Слово і Діло».

Згідно з документом, учасниками бойових дій вважаються військовослужбовці, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції, забезпечували її проведення і знаходилися в районах проведення АТО. При цьому райони та строки проведення АТО визначаються антитерористичним центром при СБУ.

Зокрема, під статус «учасника бойових дій» підпадають військовослужбовці Збройних сил України, Нацгвардії, працівники СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Державної спеціальної служби транспорту, МВС, Управління держохорони, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Державної служби надзвичайних ситуацій, Державної пенітенціарної служби та інших військових формувань.

Кабінет міністрів також закликав всіх керівників підрозділів у місячний термін після закінчення і виконання завдань АТО подати всі необхідні документи для надання статусу учасника бойових дій.

Як відомо, 2 травня 2014 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що бійці всіх підрозділів, що беруть участь в антитерористичній операції, отримають статус учасників бойових дій, і свою обіцянку стримавНагадаємо, вже 6 травня Верховна Рада на закритому засіданні прирівняла учасників АТО на сході України до учасників бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: