У Європі знайшлася людина, що отримує задоволення від засідань нашої Ради

Читать на русском

Міністр з європейських справ Міністерства закордонних справ Великобританії Девід Лідінгтон дав позитивну оцінку роботі Верховної Ради.

Свою позицію він висловив під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

«Ми з великим задоволенням спостерігаємо за продуктивним процесом, який останнім часом почався у Верховній Раді. Ми сподіваємося, що реформи, розпочаті прийнятими законами, триватимуть і після підписання Угоди про асоціацію. І це буде сигналом того, що зміни в Україні, реформи у вашій країні є незворотними» , - зазначив Лідінгтон.

Міністр, зокрема, вказав на важливість розгляду та прийняття низки законодавчих актів у контексті підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Лідінгтон також озвучив позицію Великобританії з цього питання, яка полягає в тому, що перед підписанням угоди про асоціацію Україна повинна виконати всі раніше обумовлені критерії.

Прем'єр-міністр Микола Азаров у свою чергу зазначив, що Україна розраховує на підтримку Великобританії на Вільнюському саміті.

Нагадаємо, що спікер Володимир Рибак 29 серпня 2013 року заявив, що Україна виконає всі вимоги для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

4 вересня 2013 народний депутат Сергій Соболєв пообіцяв, що партія «Батьківщина» проголосує за всі законопроекти, необхідні для асоціації з ЄС.

У той же день депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко запевнив, що ПР одноголосно підтримає закони, спрямовані на євроінтеграцію. Але в результаті під час розгляду євроінтеграційних законів понад 20 членів фракції ПР не підтримали мінімум 2 з 5 законопроектів, а ще 31 регіонал проголосував лише за окремі євроінтеграційні закони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: