Нові санкції проти Росії: ЄС затвердив, але поки не ввів

Читать на русском

Країни-члени Європейського Союзу, незважаючи на розбіжності, прийняли оновлений пакет санкцій, спрямований проти Росії.

Про це повідомив в понеділок пізно ввечері, 8 вересня, президент Європейської Ради Херман ван Ромпей, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Пакет прийнятий за письмовою процедурою. Мета санкцій - підтримка зміни курсу Росії, яка зараз дестабілізує східну Україну», - йдеться в заяві ван Ромпея.

Повідомляється, що санкції наберуть чинності після їх опублікування в офіційному журналі ЄС, що може відбутися протягом декількох наступних днів.

При цьому президент Євроради не став називати точну дату публікації рішення про санкції і їх введення в дію. Херман ван Ромпей також допустив, що ЄС може відмовитися від цього кроку в разі зниження напруженості на Донбасі.

Як відомо, нові санкції Євросоюзу щодо Росії передбачають збільшення кількості російських компаній, які не зможуть запозичувати кошти на ринках капіталу.

Крім того, до списку санкцій увійдуть три основні державні нафтові компанії РФ - «Газпром нефть», «Транснефть» і «Роснефть». У той же час російські виробники та експортери газу залишаються незачепленими.

Читайте також: Санкції ЄС будуть тільки погіршувати економічну ситуацію РФ - експерт

6 вересня стало відомо, що нові санкції проти Російської Федерації Європейський Союз введе в понеділок, 8 вересня, по екстреної процедурою.

Нагадаємо, 17 липня президент США Барак Обама затвердив нові санкції проти Росії через ситуацію в Україні, а ЄС зважився тільки на розширення дії другої фази санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: