США посилили санкції проти Росії, ЄС неохоче підтримав

Читать на русском

У ніч на 17 липня президент США Барак Обама затвердив нові санкції проти Росії через ситуацію в Україні. ЄС зважився тільки на розширення дії другої фази санкцій.

США заморожують активи низки російських компаній у сфері озброєння, а також блокують кілька важливих російських банків та енергетичних компаній, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Зокрема, під санкції потрапили великі підприємства військово-промислового комплексу Росії, серед яких концерн «Калашников», ВАТ «Концерн ППО «Алмаз-Антей», «Базальт», корпорація «Уралвагонзавод», ВАТ «Конструкторське бюро приладобудування» та ін. Крім того, у списку опинилися компанії нафтогазового сектора РФ, такі як «Новатек», «Роснафта», «Зовнішекономбанк» і «Газпромбанк».

Також до списку санкцій міністерства фінансів США увійшли віце-спікер нижньої палати російського парламенту Сергій Неверов, помічник президента Росії Ігор Щоголєв і федеральний міністр у справах Криму Олег Савельєв.

У свою чергу, як повідомляють західні інформагентства, ЄС розширить обмежувальні заходи на юридичних осіб, які підтримують дії, що підривають суверенітет і територіальну цілісність і незалежність України. Перелік осіб і компаній, на які поширюватимуться санкції, Єврокомісія складе до кінця липня.

Тим часом відкриття торгів на «Московській біржі» сьогодні почалося з падіння акцій російських компаній, які потрапили під санкції США. Так, акції «Роснафти» впали на 5,4%, а «Новатека» - на 6,8%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: