Можливості підвищити зарплату вчителям наразі немає - експерт

Читать на русском

Людмила Шангіна, директор соціальних програм Центра Разумкова, переконана що, зараз в Україні немає можливості підняти заробітну плату вчителям.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи обіцянку мінсітра освіти і науки України Сергія Квіта підвищити зарплату вчителям.

«Я не бачу сьогодні можливості підвищення заробітної плати вчителям. Я в принципі не бачу зараз можливості підняття заробітної плати будь-якій категорії працуівників, враховуючи непросту поточну ситуацію в країні», - переконана Шангіна.

Експерт також зазначила, що вважливим нюансом у питанні підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери та зокрема вчителям, є, перш за все, джерело такого підвищення.

«Оскільки, заробітна плата вчителям виплачується з місцевих бюджетів, тобто це питання слід розглядати в розрізі кожного окремого місцевого бюджету», - зазначила Шангіна.

Читайте також: Виконані і невиконані обіцянки губернаторів за 26-29.08.2014

Нагадаємо, 5 вересня міністр освіти і науки Сергій Квіт під час брифінгу заявив, що одним із першочергових завдань системи середньої освіти є збільшення зарплат вчителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: