7 умов Путіна: про що домовлялися президенти України і Росії

Читать на русском

В ході телефонної розмови президентів України та Російської Федерації Петра Порошенка та Володимира Путіна було визначено 7 пунктів «мирного плану» по врегулювання ситуації в Україні.

Про це російський президент заявив перебуваючи в Монголії, пише «Слово і Діло» з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Першою необхідною мірою врегулювання ситуації Путін назвав «припинення активних наступальних операцій збройних формувань ополченців південного сходу України на донецькому і луганському напрямках».

Другий пункт російського «мирного плану» - відведення українських збройних сил від населених пунктів, щоб виключити «можливість обстрілу артилерією та всіма видами систем залпового вогню».

Третім пунктом врегулювання ситуації Україні, на переконання Путіна, є повноцінний і об'єктивний міжнародний контроль за дотриманням умов припинення вогню та моніторинг обстановки, створюваної таким чином в зоні безпеки.

Четвертий пункт - необхідно виключити застосування авіації проти мирного населення на південному сході України. Разом з тим Путін пропонує організувати обмін заручників і полонених «за формулою «всіх на всіх» без будь-яких попередніх умов».

Шостим і сьомим пунктами «мирного плану» російський президент бачить відкриття гуманітарних коридорів для просування техніки і доставки гуманітарних вантажів на схід України, а також направлення в постраждалі регіони ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючою інфраструктури.

«Остаточні домовленості (щодо врегулювання ситуації), гадаю, між владою Києва та південним сходом України могли б бути досягнуті в ході запланованої зустрічі контактної групи 5 вересня цього року», - заявив Путін.

Читайте також: Сьогоднішня домовленість не є закінченням війни - експерт

Як відомо, сьогодні Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним про припинення вогню на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: