Українські військові могли взяти Донецьк і Луганськ на день Незалежності

Читать на русском

Заступник міністра оборони України заявив, що сили АТО були готові брати Донецьк і Луганськ 23-24 серпня, але вторгнення російських військових змінило ситуацію.

Про це він розповів сьогодні, 4 вересня, під час закритого засідання Верховної Ради, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

При цьому, як повідомило джерело «УП», самого міністра оборони на засіданні не було.

«Заступник міністра розповів, що на 23-24 серпня ми могли зачистити Донецьк і Луганськ. Всі можливості для цього були, і можливості, і ресурси, і настрій, а потім прийшли російські війська», - сказало джерело.

Однією з актуальних проблем заступник міністра оборони назвав те, що не всі військові виконують поставлені завдання. У той же час, за його словами, є військовослужбовці, які мотивовані набагато краще і рвуться вперед.

Крім того, за словами військових, в даний момент не контролюється близько 190 кілометрів українсько-російського кордону.

Читайте також: В Україні знаходиться до 15 тис. російських військових і бойовиків - РНБО

Як відомо, 1 вересня міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що на зміну антитерористичної операції на Донбасі в Україну прийшла справжня війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: