ТОП 10 найбільш безвідповідальних депутатів Ради

Читать на русском

Українці продовжують любити вухами. Про це свідчить невтішна статистика виконаних обіцянок депутатами Верховної Ради України. Щоб не бути голослівними, «Слово і Діло» проаналізувало і вирішило показати, хто з депутатів Верховної Ради є найбільш безвідповідальним, виходячи з кількості невиконаних ними обіцянок.

На десятому місці рейтингу найбільш безвідповідальних парламентарів з 20 невиконаними обіцянками опинився діючий спікер Верховної Ради Олександр Турчинов. Варто відзначити, що загальна кількість заяв голови українського парламенту досягає 118. При цьому 44 з них мають статус «виконано».

Дев'яте місце в рейтингу «Слова і Діла» зайняв член фракції Партії регіонів Михайло Чечетов. Зокрема, з 41 обіцянки політика невиконаними виявилися більше половини - 21. А деякі обіцянки Чечетова виявилися і зовсім чистим популізмом. Так, в 2011 році він запевняв українців, що корупція в країні буде подолана, а в травні поточного року регіонал заявив, що його партія не дозволить розвалити Україну.

На восьмому і сьомому місці нашого списку з 23 невиконаними обіцянками розташувалися голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов і його колега по фракції Анатолій Близнюк. Правда, навряд чи Єфремову вдасться виконати більше даних ним обіцянок - як відомо, Верховна Рада має намір позбавити його депутатських повноважень.

Ще три регіонали - Володимир СальдоВолодимир Рибак і Микола Джига - посіли шосте, п'яте та четверте місце відповідно. Народні депутати провалили по 24 обіцянки. Зауважимо, що колишній голова парламенту Рибак не виконав 56% своїх обіцянок, в той час як аналогічний показник невиконання нинішнього спікера Ради Турчинова становить лише 17%.

Третє місце - лідер партії «За Україну!» В'ячеслав Кириленко. З 57 заяв політика, 27 мають статус «не виконано». Хоча, все ж, 23 свої обіцянки нардеп виконати зміг.

Друге місце - член фракції Партії регіонів і колишній віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури України Борис Колесніков. Кількість невиконаних обіцянок народного депутата становить 67. В цілому Борис Колесніков дав 120 обіцянок, з яких виконав менше половини.

А ось законне перше місце в нашому рейтингу за кількістю невиконаних обіцянок зайняв колишній регіонал, а нині лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко. Він не виконав 68 обіцянок зі 155, зафіксованих проектом «Слово і Діло», що всього лише на одну обіцянку більше, ніж у другого номера рейтингу - Бориса Колеснікова.

Читайте також: Сергій Тігіпко - людина другої свіжості

При цьому 40 обіцянок Сергія Тігіпка все ще знаходяться в процесі реалізації, тобто згодом можуть виявитися як виконаними, так і проваленими. Які обіцянки лідер «Сильної України» вже встиг виконати, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: